Her i Steiro Zoo har vi funnet opp egne ord og uttrykk for enkelte ting som handler om dyra. Fordi jeg helt sikkert kommer til å bruke disse ordene i bloggen, lager jeg like gjerne en ordliste som forklarer betydningene. Jeg husker garantert ikke alle nå, så ting vil helt sikkert bli føyd til etter hvert som de brukes.

 • Fistelpurr/-furr
  Purring som går opp i fistel. Ganske logisk…
 • Pokerhale
  Ironisk uttrykk. Et pokerfjes er jo et ansikt helt uten følelser. Og katters evner til å vise og skjule følelser ligger jo i halen, så derfor flyttes uttrykket over til den kroppsdelen. En pokerhale er derfor en aktiv hale, jo mer vifting, jo bedre.
 • Pusbert
  De fleste av oss leste nok bøkene om Albert Åberg da vi var små, og han hadde jo en hemmelig venn som het Skybert. Katter har det med å spinne rundt som tullinger etter absolutt ingenting, og da er det nok antakelig deres hemmelige venn Pusbert som er på besøk.
 • Pøtter
  Enkelt og greit fordi man sier en fot – flere føtter. Nå heter det jo riktignok en pote, men vi syntes det var for likt til å ignoreres (samme kroppsdel til og med), og logisk bøyning av ordet pote blir da en pote – flere pøtter.
 • Voffbert
  Pusberts bror, og hundenes hemmelige venn.

One Response to Ordliste

 • Hallo,
  Jeg heter Armin Rolfes og er ansvarlig for PR hos Zoobio.co.no. Vi er veldig
  interessert i å annonsere på nettstedet ditt, derfor ønsker vi å diskutere muligheten
  for å plassere en web-banner, tekstlink eller en artikkel på steirozoo.com
  Hvis du er interessert i å samarbeide med oss kan du sende oss et tilbud.
  Dessuten ville det være svært interessant og bli verdsatt av oss å vite om du bruker andre
  markedsplattformer.
  Jeg ser frem til å høre fra deg.
  Vennlig hilsen Armin Rolfes
  Zoobio GmbH, Berlin
  pr6@zoobio.de

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om Steiro Zoo
I et blått hus i Hølen bor vi, Lene (meg) og Marianne, med alle dyrene våre. I denne bloggen kan du bli kjent med disse dyrene, og med oss på to bein. Siden vi begge sliter med psykiske utfordringer, vil noen innlegg også handle om dette. Jeg håper du vil trives sammen med oss :)
Facebook
Arkiv
Linker