Daglig navn: Ozzy
Kjælenavn: Ozzy-bossy, Oz
Født: 1/5-07
Rase: Gentlepus
Pels: Sort korthår

DSC_4694-2

Staselig kar

Ozzy kom til oss i november 2011. Han tilhørte egentlig fetter’n min, som skulle flytte fra hus til leilighet. Han syntes ikke at det ville bli et godt nok liv for en katt som var vant til å kunne gå ut og inn som han ville, og siden vi akkurat hadde kjøpt huset, spurte han om pusen kunne flytte til oss. Vi er fryktelig enkle å overtale i sånne situasjoner, og dermed ble den flotte gutten en del av Steiro Zoo.

Prince of Darkness
Da han kom til oss, het han Tassen. Men en 5,5 kilos stolt og stilig hannkatt er slettes ingen Tass, så navnet måtte gjøres noe med. Både Marianne og jeg liker musikk med litt trøkk i, og med en helt svart katt ble det naturlig å tenke på de gode, gamle rockegutta. Vi prøvde oss først med Hetfield, etter vokalisten i Metallica, men det føltes ikke helt riktig. At vi ikke tenkte på Prince of Darkness først var litt flaut, men da vi først kom på det, falt ting på plass. Gutten måtte bare hete Ozzy.

Sjefen sjøl
Ozzy er en stille og rolig fyr, som ikke gjør så mye ut av seg. Han går stille i dørene, og holder seg en del for seg selv. Likevel har han en autoritet som ikke kan ignoreres. Han er en utrolig dyktig politiker og diplomat, som styrer med blikket. Han krever respekt bare ved å være seg selv, og han får det, hvilket betyr at han ytterst sjelden tyr til fysiske midler for å gi beskjeder. En ekte machomann for det nye årtusenet: Mandig og myk på en gang.

DSCF3547-2

Kjekke gutten med de vakre øynene.

Rosa? Are you kidding me?!?
Selvfølgelig fikk den mannlige stoltheten hans seg en knekk rett etter han kom til oss. Vi pleier å ta katter ut i sele før de får gå ut på egenhånd, men Ozzy var så stor at det var vanskelig å finne en sele som passet. Den vi fant var selvsagt rosa, med sommerfugler og blomster på. Veldig kledelig, og overhodet ikke flaut…

Ensom majestet
Det sies at det er ensomt på toppen, og det stemmer nok godt for Ozzy. Han trives best litt vekk fra de andre kattene, gjerne oppe på kjøkkenskapene, eller på bokhylla nede i kjellergangen. Han oppsøker oss omtrent aldri for kos inne, men nyter alt fra kløing bak ørene til magekos om vi kommer bort til han. Ute, derimot, er han pratsom og mindre beskjeden, og han holder de andre kattene under oppsikt. Han er nok glad i flokken sin, tross alt, men han har en verdighet som ikke tillater for mye kliss.

Amor på besøk
En herre med verdighet er naturligvis også gentleman, eller i dette tilfellet gentlepus. Etter halvannet år med Ozzy som nabo, fant nabopusen Myke, en nydelig grå og fløffy frøken, ut at gentlepuser er gode å ha på laget, og inviterte Ozzy med hjem på middag da familien hennes var på ferie. En middag ble til flere, og vi mistenker en romanse. Den har kjølnet litt i vinter, det er mer behagelig å ligge på kjøkkenbordet og sove enn å stå utenfor døra til Myke og håpe noen slipper han inn eller henne ut. Det blir spennende å se om kjærligheten blomstrer opp igjen til våren.

6 Responses to Ozzy

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om Steiro Zoo
I et blått hus i Hølen bor vi, Lene (meg) og Marianne, med alle dyrene våre. I denne bloggen kan du bli kjent med disse dyrene, og med oss på to bein. Siden vi begge sliter med psykiske utfordringer, vil noen innlegg også handle om dette. Jeg håper du vil trives sammen med oss :)
Facebook
Arkiv
Linker